onsdag 20 juli 2011

Turné med American Roots

Hej!
Simon Stålspets och jag är nu i startgroparna för en turné i mellan-Sverige. Idag i Uppsala!

20 juli Sävja kyrka, Uppsala
21 juli kl 19, Café Nyfiket, Gammelgården i Rättvik.
22 juli kl 19, Fridals Kulturhus, Mellösa, utanför Flen.

Välkomna!
Eva

tisdag 19 juli 2011

Massor med ny musik i resväskan hem

Det blev många nya inspirations-tillfällen på Färöarna.
Bästa skivbutiken!!!! Tutl i Torshavn.


På vår resa till Färöarna mötte vi en annan musiker som sjöng så otroligt fina irländska sånger. Ingen mindre än Andy Irvine, vilken fantastisk musiker och person, all respekt till honom. När jag sökte på youtube hittade jag många fina union-songs med Andy Irvine. Flera av dem relaterade till gruvarbetarförbunden. Väldigt spännande och inspirerande att höra detta.
Här är en fin sång om Irland som Andy sjunger med en annan musiker som dock inte var med på Färöarna.
Andy Irvine "My heart's tonight in Ireland":

Andy har på sin senaste cd en sång som heter Mother Jones. Fantastisk sång om The most dangerous woman. Hon organiserade gruvarbetare i USA under tidigt 1900-tal, och kanske ännu tidigare?


Idag ska Simon Stålspets och jag repetera inför vår turné. Och det är en hel bunt med union-songs och murder-ballads....så nu har jag god glädje av inspirationen från Färöarna/Irland/USA!

Varma hälsningar,
Eva

torsdag 14 juli 2011

Mera Färöarna

Utsikt från Knúkur, högsta toppen på Mykines:

Torkad fisk. Det smakar helt ok och är oerhört komprimerad näring. Men luktar som tetramin, fiskmaten som fanns för akvariefiskar i min barndom. Gul burk med brunt lock, någon mer som minns?

Fyren på Mykines.

Lunnefåglar.

Avfärd från Mykines.

Sitter nu på Vagar flygplats och väntar och väntar. P gr av vädret är alla flyg försenade. Kram från Eva.

onsdag 13 juli 2011

Mykines Färöarna Nordic Wedding Music


Hej hej!
I förrgår spelade nordic Wedding Music i kyrkan (bilden) på Mykines, den mest västliga ön av Färöarna.
Eva Rune - sång
Mikael Godée - sopransax
Minna Raskinen - kantele
Mats Eriksson - gitarr.

Och igår hade vi ledigt och vandrade i fjällen (=fjall, uttalas fjatl på färöiska), upp till högsta punkten: Knúkur.

Jag är helt förtrollad av både naturen, språket, livet på färöarna. Ikväll ska vi spela i Gjogv, ytterligare en magisk plats, där jag varit förut.

Idag har jag handlat 4 cds på skivbutiken Tutl, så nu ska jag lyssna in mig på mer av detta vackra språk, och fler artister från denna övärld i atlanten.

Skriver i all korthet nu, snart rullar turnébussen. Det finns massor, massor mer att berätta, men det får komma i nästa blogg. Jag är chaufför, det är fantastiskt roligt att köra på Färöarna. Måtte det inte dröja för länge innan jag kommer hit igen.

Kram,
Eva

onsdag 6 juli 2011

Herräng vecka 1

Hej hej från Herräng!
En helt underbar vecka har vi, om än något kall. Tur att det finns hur mycket bra second hand här som helst, jag har bunkrat upp med extra kofta, halsduk, träningskläder mm som kan behövas när det hänger regn i luften var och varannan dag. Men vi har väldigt kul ändå!

Danslektioner i Herräng, här i ett av de många danstälten. Utanför finns små minidansgolv för egen övning. Två av mina kurskompisar övar.

Passport control, det gäller att ha sitt kurs-kort till hands på varje lektion. Det är så många människor i omlopp här och Herräng Dancecamp behöver hålla koll på att det är rätt personer på rätt plats....




Pimp my bike....det finns många cyklar i uthyrningen och det är bra att ha kännetecken på sin så man hittar den bland alla andra.



Herräng-galna hälsningar från Eva