måndag 25 november 2013

Kören Lei-La öppen repetition

Kom och sjung med oss när mörkret faller på!

Tisdag 26 november är det öppen repetition med kören Lei-La i Folkets Hus i Hammarkullen kl 19. Alla som vill komma och uppleva hur vi jobbar med sången och folkmusiken är varmt välkomna. Det blir delvis att lyssna på kören och delvis att själv sjunga med.

* I Lei-La använder vi inga noter utan allt lärs in genom att lyssna och härma.
* Körledare är Eva Rune, folksångerska med internationellt arbetsfält och mottagare av Angereds kulturpris 2010.
* Sångerna är folkmusik av olika slag, ibland svängigt och ibland lyssnande stilla vackert.
* Både kvinnor och män sjunger i kören och det krävs inga inträdesprov för att få börja.
* Röstuppvärmning varje gång mellan kl 19.00 - 19.20, för hela kroppens och röstens välbefinnande.
* Terminsavgift 1000 kr för 12 tillfällen. Reducerat pris för studenter, ungdomar, arbetssökande, 500 kr.Vi håller denna öppna repetition för att välkomna nya medlemmar med start efter nyår, kanske några som är lokalt bosatta? Det vore väldigt roligt att träffa fler från Hammarkullen men det är givetvis inget krav var man bor. Det enda som behövs är lust att sjunga och viljan att under 2 x 45 minuterspass experimentera med sång, klang, rytmer, röstens alla utrycksmedel, medhörning med varandra, memorera texter osv.

Jag inspireras av folkmusik från olika delar av världen, hur människor samlas i helt informella sammanhang för att bara sjunga för och med varandra. Living room song circle. Kören Lei-La ger inte så ofta konsert, men i fredags trallade vi till dans på Folkmusikkafeet Allégården för första gången och det gav mersmak.

Finfin chans att komma och prova vad detta är för kör.

Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar