fredag 20 maj 2011

Lite surr om förkylning, dansbrist, och skotsk trall

Tänk att jag fick skeden med lindy hop på ialla fall....


Den här veckan blev lite avbruten, det jag trodde jag skulle göra blev inte av, istället fick jag uppleva annat, och göra annat.
En dum förkylning kom och stoppade roliga saker som kursen i Kleinteknik med Jannine Rivel, den som jag hade längtat så mycket efter. Flera möten ställdes in, och jag har bara varit hemma. Så är det, gilla läget, ta hand om förkylning och inse att det behövs en återhämtningspaus. Snart är jag på gång igen! (Redan imorgon tror jag)

Idag har jag till och med lyckats med konsten att somna till mitt på dagen. Det är ett tecken på att jag är riktigt sjuk. Nej då, så illa är det inte, men det händer väl typ några enstaka gånger per år att jag sover på dagtid. Då måste Herräng räknas bort för det är en tidsbubbla som bara gäller i Herräng, att dansa dygnet runt och sova lite små-lurar här och var runt dygnets 24 timmar.

Dans...vill inte tala om det...jag längtar och har abstinens nu efter ett längre dansuppehåll. Samtidigt är jag så himla lycklig för allt gott arbete som blev gjort innan den dumma förkylningen kom. Musiken har helt enkelt fått manövrera ut dansen ett tag. Det ska bara inte få hålla på så för länge. Och jag vet att det kommer mer dans runt hörnet, jag ska verkligen dansa denna sommar.

Favvo-bild: Cecilias ros på Bildfabriken i Jonsered.


Nåväl, när jag är hemma och förkyld blir det mycket spännande gjort med dator och lurar med musik. Nu har jag plankat The Collier's Ree, trall på skotska med hejdlöst häftige trallaren Josie McDermott. Därefter gjort ett sångarrangemang till Irmelin, och påbörjat ett till. Jag har övat gitarr och uppdaterat konsertkalendern på min hemsida. Och nu, klapp på axeln, gjort ett rejält pass med bokningsarbetet. Faktiskt har det gett resultat, två nya konserter bokades idag! Fram med mörk choklad och ett glas vin!
Kram från Eva
Och så sist en annan favvo-bild:
Möte på gräsmatta i början på maj i Ytterby. Vik hädan.....

söndag 15 maj 2011

Hårt arbete och lyx

Studio Epidemin och Studio Björnlunda. Två sköna inspelningar har hunnit avverkas. Hannu Kella och jag hade en finfin söndag för en vecka sedan i Studio Epidemin.

Hannu Kella ljudprovar:
Petter Eriksson vid mixerbordet.

Sången spelades in med två mikar:

Och Irmelin har just haft en hel helg och satt sju nya sånger i Studio Björnlunda. Eller vad den kommer att heta, för det är alldeles nytt nämligen. Eller gammalt....vad man nu vill, för Magnus och Karin Lindström Kolterud har skaffat ett gammalt missionshus där de ska bo och anordna konsert, inspelning, kördagar mm. Ljuset föll in genom de stora fönstren, utanför spirade gullviva, pionknoppar,tulpaner, hägg. Och syrenen ska snart till att blomma. Gårdagens inspelning skedde i underbar sång-akustik i den gamla bönesalen. Karin lagade mat och serverade fantastiska glutenfria bakverk. Man undrar nästan om vi är på inspelningsdag eller spa-dag? Magnus riggar på inspelningsplatsen:

Maria Misgeld ljudprovar:




Hårt arbete och rena lyxen, inte antingen eller utan både och.
Visst är det bra när det relativt hårda arbetet med inspelning inramas av energipåfyllnad av toppklass, och sker i en inspirerande miljö! För det är som en fysisk ansträngning av idrottskaraktär, att ställa hela sitt väsen till förfogande att fånga den levande musiken på en tagning. Kroppen ska orka en lång dag med topp-prestation utan att någon gång hamna i negativ anspänning. Jag älskar att spela in musik. Det är helt annorlunda live-konserten, och kräver en enorm lyssning och koncentration. Det går åt mycket kaffe och yogi-te.

Maria Misgeld och Karin Ericsson Back:

Här lyssnar vi igenom och påbörjar mixning. Magnus Lindström vid mixerbordet:


Karin och Maria i djup lyssningskoncentration i soffan. Välja tagningar, anteckna för mixningsarbetet.
Vi lägger ut resultatet så snart det är klart! Ska bli så spännande att höra när mixningen är gjord.
Önskar er alla en vacker dag!
Eva

söndag 8 maj 2011

Lovely me, beautiful you


Sånguppvärmning: lovely me, beautiful you.



Sånguppvärmning 2: Opening up my voice.



Idag ska Hannu Kella och jag spela in tre låtar på Studio Epidemin på Konstepidemin där Henrik, Petter och Johannes arbetar. Jag har spelat in där förut och det är en supertrevlig miljö, jättebra utrustat och med fantastiskt bra ljudtekniker. Så det är bara att göra sitt bästa för egen del. Idag har vi Petter som inspelningstekniker.

Efter vårens kurs på Kulturkraft Väst ska jag idag ta med mig några intentioner/attityder in i studion:

* Ickedömande förhållningssätt
* Tålamod
* Ett barns sinnelag
* Tillit, tilltro till sig själv
* Inte sträva
* Acceptans
* Släppa taget

Ok, sju olika intentioner kommer nog att bli mycket att hålla i centrum, men kanske det blir som en sorts roulette, jag kommer att landa i någon av dessa för varje av de tre sångerna. Och så kan acceptans användas när man missar att fokusera på något av dessa högt ställda mål. Tålamod! Vi är där vi är. Idag är vår musik just så här.
Lovely me, beautiful you. Fann dessa ord på en av dotterns huv-jackor, ett klädmärke. Fungerar bra som sånguppvärmning också.

Många har helg och ledigt men inte alla, så ni lediga får njuta av det och vi jobbare får njuta av att ett gott utfört arbete är en av livets stora glädjeämnen.

Ha en skön dag!
Eva

söndag 1 maj 2011

Vår i Göteborg och hoj-väder.

Det verkar vara hoj-helg för många. Sällan har jag hälsat på så många hoj-förare som denna helg. Just det där hejandet, att man hälsar på en annan motorcyklist när man möts längs vägen, det går lite upp ch ner tycker jag. Men denna helg var alla införstådda att hälsa ordentligt. Kanske för att det är sån ljuvlig vår och skönt hoj-väder? I fredags var jag och hojen på en tur till dansklubben, WCJ. Vilken lugn varm skön kväll att köra, väldigt lugnt på vägarna. Och nu börjar det dofta av vårblommor in i integralhjälmen, kanske någon hägg i soligt läge som redan slagit ut?
Igår var hojen och jag och hälsade på kära vännerna Cecilia och Lars vid Jonsereds fabriker. De har verkstad där, hantverk i textil, trä, trådslöjd mm samt gitarr/bas-verkstan GNU.

Kaffe-utsikten vid ån. Så ljusgrönt, glimrande. Bra ställe att ta ett gott samtal om allt som händer i livet. Det är ju så intressant att leva! Och fantastiskt att få se världen med andras ögon. Ett tag tänkte jag att jag ska öva mig i att se världen med min dotters ögon, och det ska jag inte sluta med. Nu har jag bara vidgat begreppet till att öva mig att göra samma sak också med vänners ögon. Tänk också vilken utmaning att se världen med de ögon som kanske inte har samma åsikt, samma syn. Det är först då man verkligen får chans att få nya perspektiv. Att värdera skilnaderna.

God söndag önskar Eva