söndag 15 maj 2011

Hårt arbete och lyx

Studio Epidemin och Studio Björnlunda. Två sköna inspelningar har hunnit avverkas. Hannu Kella och jag hade en finfin söndag för en vecka sedan i Studio Epidemin.

Hannu Kella ljudprovar:
Petter Eriksson vid mixerbordet.

Sången spelades in med två mikar:

Och Irmelin har just haft en hel helg och satt sju nya sånger i Studio Björnlunda. Eller vad den kommer att heta, för det är alldeles nytt nämligen. Eller gammalt....vad man nu vill, för Magnus och Karin Lindström Kolterud har skaffat ett gammalt missionshus där de ska bo och anordna konsert, inspelning, kördagar mm. Ljuset föll in genom de stora fönstren, utanför spirade gullviva, pionknoppar,tulpaner, hägg. Och syrenen ska snart till att blomma. Gårdagens inspelning skedde i underbar sång-akustik i den gamla bönesalen. Karin lagade mat och serverade fantastiska glutenfria bakverk. Man undrar nästan om vi är på inspelningsdag eller spa-dag? Magnus riggar på inspelningsplatsen:

Maria Misgeld ljudprovar:




Hårt arbete och rena lyxen, inte antingen eller utan både och.
Visst är det bra när det relativt hårda arbetet med inspelning inramas av energipåfyllnad av toppklass, och sker i en inspirerande miljö! För det är som en fysisk ansträngning av idrottskaraktär, att ställa hela sitt väsen till förfogande att fånga den levande musiken på en tagning. Kroppen ska orka en lång dag med topp-prestation utan att någon gång hamna i negativ anspänning. Jag älskar att spela in musik. Det är helt annorlunda live-konserten, och kräver en enorm lyssning och koncentration. Det går åt mycket kaffe och yogi-te.

Maria Misgeld och Karin Ericsson Back:

Här lyssnar vi igenom och påbörjar mixning. Magnus Lindström vid mixerbordet:


Karin och Maria i djup lyssningskoncentration i soffan. Välja tagningar, anteckna för mixningsarbetet.
Vi lägger ut resultatet så snart det är klart! Ska bli så spännande att höra när mixningen är gjord.
Önskar er alla en vacker dag!
Eva

2 kommentarer:

  1. Gläder mig åt dina härliga berättelser från skivinspelningar och andra arrangemang parat med dina iakttagelser från rum inom- och utomhus samt din kloka livsvisdom.
    Ser fram emot att få lyssna på låtspår.
    Lycka till med allt!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Kloka och kloka... :-) hm, tur att man har ett helt liv på sig att försöka. Fick en kommentar från annat håll som handlade om filosofin i tai chi, att acceptera det som inte är perfekt, acceptera våra förluster. Och att vi har ett helt liv på oss att göra om på nytt, prova igen. Och jag är inte mer klok än de flesta, dras med mycket som behöver rensas ut. Men jag försöker igen. Och det är aldrig för sent att ha kul! Kram!

    SvaraRadera