torsdag 14 juni 2012

Sjung i Övertänger






Vi kom igår. Allt började med ett häftig hagel och åskväder, och vi var strömlösa ett tag. Men allt är vackert här i Tängerdalen, dramatiskt väder med regnbåge och mörka moln, det är en fin start!
Idag har jag blåst kohorn samt organiserat kring den trasiga spisen, som nu är hel igen med nytt väggurtag.

Förutom några lediga dagar så ska det bli viskurs och kulningskurs här, så jag har en hel del sång att se fram emot. Det finns någon enstaka plats kvar om det är någon som skulle vilja haka på. Kurserna är öppna för alla. Ring mig om anmälan och vägbeskrivning, nu har jag sporadisk internet-tillgång. 0705-515755.

Vi segla ut på livets hav - nordiska kärleksvisor

Lördag 16 juni

Kl 10-15

Kärleksvisor finns i många olika varianter. Roliga, vackra, ljusa, djupa, humoristiska - användbara till både fest och vardag. Några svängiga, några stillsamma visor. Några talar om ett långt liv tillsammans, andra är del av barnvise- skatten. Gehörsutlärning i första hand, men alla får del av repertoaren på not som hjälp för minnet.

Kursens innehåll baserar sig på min långa research av nordiska bröllopssånger och lyckliga kärleksvisor. Under de senaste 17 åren har jag rest i Sverige, Finland, Norge och på Färöarna i jakten efter dessa gamla sånger. I september kommer samlingen att ges ut i bokform, av Bo Ejeby förlag.

Kostnad: 400 kr, kontant på plats.

Medtag: inspelningsutrustning. Lunch matsäck.

Vad hör väl sommaren mera till än lockrop, kulning, vallvisor, fäbodarnas urgamla musik?



Kulningskurs

Söndag 17 juni

Tid: kl 10-15, totalt 4 timmars kurs ( en timmes lunchpaus).
Plats: Övertänger 387
Kostnad 400 kr

Anmälan görs via mail till Eva Rune, info@evarune.se
Max antal deltagare är 10 personer per gång.

Medtag egen lunch som vi äter ute i skogen vid fint väder.

Kursen innehåller både kulning och vallvisor. Det är positivt att växla mellan de två olika sätten att använda rösten, i rop och i vanlig sång. Varje år brukar jag blanda med viss del vallmusik från Enviken, och viss del repertoar som är ny jämfört med föregående års kurstillfälle. I kursen utforskar vi röstens olika möjligheter och individuella lägen när vi använder den till rop. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och lust att prova på. Jag vill anpassa varje kurs efter den kunskapsnivå som den befintliga gruppen har, så vi ska försöka jobba så att både nybörjare och fortsättare kan få vad de behöver.






Och så har vi bästa Handlarn, öppet varje dag i veckan. Ofta ser vi snygga bilar på parkeringen....
Öppet
Måndag-fredag 9.30-18
lunchstängt 12.30-14

Lördag 9-16
Söndag 15-17


Varma hälsningar,
Eva Rune

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar