onsdag 27 april 2011

Naturljud i Enviken


Ljud är kul.
Vårfåglar vid vattnet. Ljus vårkväll vid Askakaren.
I viken var det grodor som lekte. Jag har aldrig tidigare fått höra när grodorna sjunger i kör, nu fick jag det. Precis när isen lossade så kom grodorna för att socialisera och göra nya små grodor. Ljudet påminner om fågelläten, men det var alltså grodor i vassen.


Vi har eldat i stugan. Ljudet när det sjunger i kakelugnen är en av flera favoriter. Vedspisen kom inte till användning, det var en sån sommarvärme ändå i huset.

Påskrocken på Tängergårn. Tre band för kvällen: Little Andrews, hurley and the blue dots, och så avslutande by-hjältarna för kvällen, Ulf-Runes. Rock n roll får man väl nästan säga också är ett naturljud i Enviken. Stort tack till Lasse Jonsson som arrangör för kvällen, i samarbete med många andra givetvis, ovärderliga funktionärer.






Ett vårtecken lika säkert som något, de fina bilarna kommer fram ur sin vinterförvaring. Ibland undrar jag om klenoderna får bo i folks vardagsrum över vintern? När kvällen var slut på Tängergårn med Påskrocken fick jag uppleva ett annat mäktigt naturljud som finns vid fina tillfällen i Enviken. Hur gammel-bilarna på parkeringen varmkörde och skapade ett mega-dovt muller i allra lägsta frekvensregister.


Väldigt bra vecka detta! Jag har kommit igång med en utmärkt veckoplanering där jag prioriterar min tid på ett nytt bra sätt. och dessutom hinner jag med fem kvällar av dans mellan söndag (Påskrocken) till lördag, Valborgsfirande. Skönt att vila i dansen!

Varma ljusa vårhälsningar, Eva

4 kommentarer:

  1. Önskar dig en skön vår och sommar! Hoppas också att det blir något tillfälle i sommar att få lyssna till dina sånger.Sometime,somewhere.....

    Ingemar

    SvaraRadera
  2. Detsamma till dig Ingemar, önskar skön vår och sommar. Hoppas vi ses vid någon konsert.

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder! Varför är vi inte uppe samtidigt!

    SvaraRadera
  4. Vi får nog ihop en träff i Dalarna-Hälsingland den här sommaren, det tror jag.

    SvaraRadera