fredag 24 september 2010

Nu kör vi!

För öppenhet, mångfald och tolerans.
RFoD har just skickat ut ett pressmedelande ang kulturpolitik för mångfald. Vi som spelar svensk folkmusik vill för allt i världen inte bli förknippade med SD bara för att de försöker hävda det som är svenskt. Vi har ända från början i RFoD ett långsiktigt arbete för mångfald.

Som reaktion på pressmeddelandet har både tv- och radiojournalister ringt mig idag och jag har blivit intervjuad för en tisdags-sändning i radions debattprogram.
Här ett sammandrag av pressreleasen. För att se hela, gå till www.rfod.se


MÅNGFALD OCH SVENSKA KULTURTRADITIONER HÖR SAMMAN
I ett debattinlägg från Riksförbundet för Folkmusik och Dans kräver ordföranden och musikern Eva Åström Rune och förbundssekreteraren och dansaren Lars Farago att massmedia ska bemöta Sverigedemokraternas kulturpolitik ansvarsfullt.

Koppla inte samman våra medlemmar och sympatisörer med Sverigedemokrater. Kulturtraditioner behöver diskuteras seriöst. Kultursidorna och kulturdebatten behöver spegla hela kulturlivet om vi ska kunna motverka utanförskap och Sverigedemokraternas bild av kultursverige.

Massmedia och de politiska partierna har ett stort ansvar så att våra medlemmar och andra som gillar folkmusik och dans inte tror att det är enbart Sverigedemokrater och andra nationalistiska rörelser som vill att detta kulturområde skall utvecklas.

:::::::::::::::::::

Ha en skön dag!
Eva

2 kommentarer:

  1. Hej Eva!
    Bra att du och Lars har gått ut till media och tydligt talat om att vi står långt ifrån SD:s och andra nationalisters kultursyn. Kul att ni fick respons och att du ska medverka i radion. I morgon tisdag visst, vilken tid?
    Lycka till från Ulf i Umeå!

    SvaraRadera
  2. Hej! Nya Vågen i P1 kl 14.03 idag, eller repris imorgon kl 18.15
    Direkt debatt och kritik från Kulturredaktionen med Mårten Arndtzén.
    Mvh, Eva

    SvaraRadera