onsdag 19 maj 2010

Berusad av blomdoft och sommarluft

Idag gjorde vi fyra spelningar i serien Speldags. Nr 1 var på en väldigt trevlig dagträff där de samlade nostalgiföremål som t ex hattar, kaffebrukar, vackra klädhängare. Jag hade gärna tittat mer. Men vi fick bråttom iväg till nästa gig, nära Fiskebäck. Västerträffen, vilket härligt ställe! Sommarvarmt och soligt, det är första dagen jag står ute och spelar i ärmlös klänning. Publiken var med från första början och klappade polske-takt som om de aldrig gjort annat. När jag sjungit Bröllopet i Flängan, skriven av Svarta Masken, vill de ha kopia på låten direkt. Vilket de också fick. Snacka om gensvar! Och vi blev så himla spelsugna av det, det ger så mycket inspiration! Fåglarna sjöng i träden runtom oss och Mikael gjorde en helt suverän improvisation med de naturljud vi hade runt oss. Naturen en tredje bandmedlem. Att fånga ögonblicket. Att sjunga och bli berusad av blomdoft och sommarluft. Piggare penisonärer får man leta efter, de var fjällvandrare och resenärer, konnesörer. De spelade boule både innan och efter vi spelade. Perspnalen på Västerträffen är också de allra goaste. Mycket initierade i folkmusik och jazz, vad mer kan man önska?



Ja, vilken underbar dag. Denna sommarvärme, som följdes av ett åskväder på kvällen. Det känns så härligt att njuta av utomhus och luft och sol.

En del av våra konerter utmynnar i jam. Precis som i alla åldrar, det finns många som vill spela själva efter att de lyssnat en stund.


Imorgon har vi fyra nya konserter. Det är alltid en stor upplevelse att möta så många människor med vår musik.
God natt från Eva som ska ladda om.

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar bild av mannen vid pianot. Själv njuter jag särskilt av balsampoppeln så här års.

    SvaraRadera
  2. O ja visst, balsampoppel är en speciellt fin doft, kryddig, barndomsminnen. vad kan man säga, lite som pors?

    SvaraRadera