onsdag 12 maj 2010

Dagspel på dragspel

En vanlig morgon, försöka väcka en morgontrött unge, lämna på skolan. Hem igen och byta om och packa för konsert. Kallt väder, det är bra det. Då blommar det ännu längre.

Idag spelade Mikael Godée och jag på Allégården, ett av folkmusik-haken här i stan. På dagtid är det träffpunkt för pensionärsföreningarna. Lars-Åke Björk, legendarisk fotbollsdomare i allsvenskan presenterade oss och ramade in vår konsert så fint! Tack! Det ska vara en rutinerad domare till att leda och sätta ramen för ett bra arrangemang. Det är så roligt att träffa alla speciella människor på en turné som denna. Vi fick så fin kommentar efteråt att man kunde se i ögonen på lyssnarna att de fått en stunds vederkvickelse.

En herre med munspel tog över scenen efter oss. Han startade med att plocka upp vår slutlåt, 1700-tals skillingtryck och kryddboden där brudparet ska få allt gott man kan tänka sig i livet. Barnskor och trummor, ing'fär, kardemummor, muskot, kanel, saffran och fikon, peppar och krikor och rosenmarin!



På vägen hem regnade det rejält. Jag hade KMH Folk i lurarna och sen Jennifer Fergusson i tidiga inspelningar. Så fint så fint.

Nu sova och ladda för morgondagens konsert.
God natt.
Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar