måndag 19 april 2010

Träningsvärk efter Swingin Spring

Vår-känsla.

Dans-timmar i benen

Nu sitter jag på Helsjöns Folkhögskola, med fantastisk utsikt över bergskullar och sjön. Och har skön träningsvärk efter massor med timmar med dans i helgen. På eftermiddagen ska jag träffa deras musikstuderande. De ska få en översiktskurs i folkmusiken i Sverige. Vi ska sjunga en hel del olika exempel, och prata om hur det uppstod olika dialekter och stilar och hur det har utvecklats ända fram till nu. På fredag 23 april har vi ju Sveriges första Folk- och Världsmusikgala!

Nu i helgen som gick var var jag med på en stor dansträff, den årliga Swingin Spring. Drygt 300 dansare har haft kul och gått kurs och dansat på nätterna.

Om att föra och följa. Trust.

"Trust!" Lita på att han är där för dig. Det är något att öva sig på både i dansen och livet.
"He's busy being awesome." Vi hamnade i en roligt, och viktig diskussion och att ge varandra utrymme i dansen. Förare som faktiskt ger följarna utrymme att göra sitt "shine". Att dansa tillsammans, med kontakt. Att båda har utrymme att vara awesome. De förare som tillåter följarna att förgylla med sina variationer och ge dem tid till detta, dessa förare är alldeles extra uppskattade bland följarna.
"Business upstairs, party downstairs." Vad gäller detta uttryck? Jo, överkroppen är stilla och förblir relativt opåverkad av en massa kul som fötterna kan göra.
"Never give him 100 %, always keep 10 % to yourself." Sagt om att behålla egen balans, eget driv, föra-följa får inte bli överdrivet.

Det roliga med lindy är att det inte finns några regler, bara förslag.

Att bara röra sig till musik, att utveckla sin dans, att dansa sig riktigt trött, att glädja sig åt ett nytt steg eller en ny upptäckt inom dansen och se alla andra som strålar av lycka för att de lärt sig nåt som de vill kunna i dansen. Dans mellan kl 9.30-17. Och sen late night swing. Och tänkt, mitt vänstra knä som har och har haft sitt rehab har klarat allt detta! Endast vid tre tillfällen protest, t ex vid steg som innehåller kickar. Det verkar vara som en rekyl som musklerna ännu inte är starka nog att ta.
Söndag kl 17 var det avslutande te-dans. Hur mycket man än dansat både dag och natt så är det ofta denna te-dans som blir den allra mysigaste, alla är trötta, men på ett glad-trött sätt. Gentlemen and Gansters stod för musiken:


Idag är det sista möjligheten att lyssna igenom mixning och mastring av nya kör-cdn. Så jag jobbar fokuserat med det nu under förmiddagen. Har "lus-lyssnat" fram till och med spår 16 nu. Öronen har fått sin paus nu så det är dags att ta det sista med lyssningen.

Ha en riktigt skön dag!
Eva

Se vad silvertejp kan göra många underverk:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar